CpaLead.. 7 may 2010

Sedikit update, sekarang sudah 8 /5/ 2010. Statistik aku 0 Leads , 0 click. Kalo berpandukan statistik dalam cpalead, hari baru (8hb may) bermula pada pukul 1 tengahari tadi (jam dorang 12 mlm kot). Bermaksud, baru 1 jam lebih bermulanya hari baru iaitu 8hb. So aku rasa ZERO click and LEAD is quite ok.

Untuk 7 may 2010, ada sedikit hasil.

Daripada 21 click, hanya 3 yg convert. 3 Leads datangya dari US. Dengan data yang masih kurang ni, aku tak dapat nak buat banyak andaian untuk di uji cuba. Aku akan tunggu and tengok pekembangan, kalau certain survey saja yang convert. Mungkin aku boleh custom survey supaya yg convert saja akan keluar. Buat masa sekarang, aku plilih option automatic. Kena research la camna nak custom.

Aku move ke subjek yang lain plak, masih bermain dengan niche video , and aku rasa niche ni boleh convert well. Saingan mmg ada tapi tak sesengit nice tvShow/movie. Cuma masalah yg aku nampak dengan niche jenis ni, akan hangat 1 ke 2 hari saja..masuk hari ke 3 mungkin sudah tak boleh convert lagi. Landing Page sudah setup, masih guna free web, dan free traffic (buat masa sekarang..mmg tak mampu nak guna ppc). So, aku akan update esok atau lusa..

————————————————————————————- update ————————–

jam skrang pkul 11 malam, 8 may. Statistik di Cpalead lak, pkul 11 pagi 8 may. so ada lagi setengah hari before masuk ke 9 hb.. aku dah reach target untuk harini.. semalam pon reach. Harap dapat maintain. Dalam next week, aku cuba tambah lagi few subjek untuk projek cpalead ni, and maybe boleh pegi ke 2 – 3 usd per day. Around rm250 Per month. Tapi itu untuk next month punya target. Bulan ni, usd 30.

Note :

1) Dalam minggu ni and minggu depan, kaji statistik and kaji time mana yg selalu convert.

2) Tengok pesaing2 lain, selidik landing page dorang. Cilok mana yg best.

3) Kaji 20 top site dalam niche ni, dan seek out their strange. Cilok and build up your own BL portfolio.

4) Get your own hosting + Domain. SEO (cuba setelkan dalam minggu ni, so next month boleh tumpu pada seo)

3 thoughts on “CpaLead.. 7 may 2010

  1. Hello Idan,

    Lama tak update. How’s your clickbank project? Byk sales dpt? Anyway, good luck ngan CPA project ko ni. Let’s make lots of cash online!

  2. hait.. trima kasih kawan..
    clickbank banyak tergendala. guna free site sangat pon risiko juga. bebila boleh kena locked. So.. learn a lot from there. Insyaallah, ada modal skit.. buat secara proper. Cuba jaya cpalead jap..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s