Bagaimana memaksimumkan pendapatan dari cpalead


Apabila aku kaji statistik pelawat, dan juga statistik di cpalead. Aku dapati.. purata dari 100 pelawat yang masuk ke site aku.. hampir 20 yang klik survey dan hanya 2 saja leads. Ada 3 benda yang boleh aku buat untuk meningkatkan jumlah earning.

1) Tingkatkan leads menggunakan jumlah traffik yang ada.
2) Tambahkan traffik.

Untuk pilihan satu, aku perlu dapatkan cara bagaimana untuk menghasilkan jumlah lead yang lebih berbanding sekarang (10% from clicks) . Ada beberapa cara yang aku kenalpasti boleh membantu aku. Antaranya..

– dengan mengubahsuai widget cpalead supaya lebih mesra, meyakinkan, dan tidak annoying.
– Pilih dan tetapkan survey secara manual. Pilih survey yang mempunyai harga yang lebih tinggi. Walaupun jumlah leads tetap sama..tetapi earning meningkat. RISIKONYA..aku mungkin kehilangan semua leads.
– Tingkatkan kepercayaan pelawat. Free site mungkin di associate dengan scam, fake and so on. Selain dari faktor appearance and impression, perlu juga ditunjukkan bukti yang content kita adalah real.

Untuk pilihan kedua. Aku perlu drive more traffic. Targeted traffic. Buat masa sekarang, aku bergantung penuh pada free method. SEO jalan yang terbaik kalau aku decide untuk stay dengan subjek/niche yang sama. Buat masa sekarang, aku sedang uji cuba beberapa subjek.. dan melakukan SEO hanya untuk mendapatkan instant traffic. Selepas 3 4 hari, ranking akan mula jatuh.

Ramai marketer yang mengatakan youtube and torrent sudah mati pada zaman sekarang. Mungkin mereka merujuk kepada jumlah traffic yang super huge. Bagi aku, youtube masih berbaloi untuk di cuba. Cuma cara approach mungkin perlu di ubah suai. Aku sebagai viewer mmg merasa mual dengan video2 yang terang terangan di upload atas dasar kepentingan diri.

“membeli” Traffic ada dalam perancangan aku. Aku dah buat sikit kajian tentang sumber-sumber traffic yang berbaloi untuk aku beli. Mungkin by next two month, aku akan sentuh paid traffic.

Malam ni, aku ubahsuai site aku, design widget, cuba dominate youtube by hope dapat quality traffic. Aku update dalam 1 2 hari lagi. Itu pon kalau ada keputusan yang boleh dikongsi.

Advertisements

About eidan

Mesti korang banyak pendapat kan? Why not tinggalkan pendapat korang di ruangan komen :) dan sesapa sudi berkawan, add me on facebook http://www.facebook.com/rashidanramli
This entry was posted in Cpalead and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Bagaimana memaksimumkan pendapatan dari cpalead

  1. Azhari says:

    waw… artikel ni kawan jumpa dalam ranking no 1 google dengan keyword “tip jana pendapatan dari blog”
    bro memang hebat ler… tapi saya cuma pakai traffik je… oklah 1 idea RM 20 RM30… boleh lagi… kalau bro nak cuba? saya recommend…

    http://qawitech.com/blog/tip-mudah-bina-trafik-blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s