Traffic And Income – Blog Baru Aku

Sedikit update selepas seminggu setup blog baru. Aku gunakan wordpress sebab itu ja yang aku tahu. Belum lagi pasang plugin. Insyaallah akan setelkan dalam esok atau lusa. Visitor lak masih lagi rendah.. sekitar 100-300 sehari.  Sangat rendah kalau nak dibandingkan dengan blog manusia lain. Tapi bagi aku.. jumlah pelawat bukan menentukan segalanya, kualiti pelawat dan cara kita monetize mereka adalah lebih penting.

Minggu ni aku nak tumpukan pada setting blog,  dan minggu depan aku akan fokus untuk dapatkan lebih banyak pelawat. Aku target untuk dapatkan 2 kali ganda (average 600 per day)  pelawat untuk bulan depan. Harapnya aku akan ada masa terluang yang lebih..dan tak jemu. Kerja – kerja seo ni perlukan kesabaran dan consistency. Moga di permudahkan segala urusan. Amin..

Advertisements

About eidan

Mesti korang banyak pendapat kan? Why not tinggalkan pendapat korang di ruangan komen :) dan sesapa sudi berkawan, add me on facebook http://www.facebook.com/rashidanramli
This entry was posted in Cpalead. Bookmark the permalink.

8 Responses to Traffic And Income – Blog Baru Aku

  1. ata says:

    salam..macam mana nak dapat duit camtu pakai wordpress??
    cam menarik je…pakai iklan apa??

  2. adzrollz says:

    salam bro…berminat gak ni…lagi2 berkenaan traffik,msti bnyk skill tarik trafik ni…
    hit me back k…thx…

  3. eidan says:

    beminat apa tu bro.. takda skill apa sangat. Sama ja cam orang lain buat.

  4. Mommy Lyna says:

    seo pakai method ape? Article marketing, social bookmarking or just backlink to directory? Nmpk mcm pakai social bookmarking/ network

  5. eidan says:

    Buat masa sekarang.. Guna video marketing. Dominate sesuatu keyword dengan gunakan laman youtube. So, visitor dari google–>youtube–>myblog. Ada gak dari google image–>myblog. Insyaallah.. bulan depan baru cuba dapatkan traffic direct dari google. Tengah build up backlink portfolio.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s