First Payment From Cpalead

Baru ja dapat payment dari cpalead. Aku pilih option paypal instead of check atau payoneer . Memula terasa nak guna kad payoneer yang baru sampai last week, tapi bila check balik charge2 yang bakal aku hadap.. better aku pilih paypal.

Dari akaun paypal, aku transfer ke akaun Bank Islam. Dari bacaan aku, proses transfer ke bank account akan memakan masa 2-3 hari bekerja untuk selesai. Jumlah earning untuk bulan lepas sekitar $304 , tapi selepas di tolak amount yang aku donate kepada kawan2 di cpalead, tinggal la $286. Aku hantar $250 ke Bank Islam. Rate bagi 1 usd adalah 3.17 + MYR (Ringgit Malaysia).

Harapnya hari jumaat ni boleh keluarkan duit dan bayar apa yang patut. Tengahari lusa adalah hari terakhir untuk bulan jun. Aku akan update earning yang terkumpul untuk bulan ni. Ada sedikit peningkatan.

Untuk maklumat yang lebih detail tentang transfer paypal ke bank account, sila rujuk entry blog ni.

http://mysuperkids.net/keluarkan-duit-paypal-transfer-duit-paypal-ke-cimb-maybank/

13 thoughts on “First Payment From Cpalead

  1. Salam bro idan..Boleh tahan ya income CPA bro🙂
    Saya apply CPA lead tak lepas laa bro..Tak appove2 lagi..ada tips tak bro nak bagi dia approve?dah seminggu lebih apply ni..

  2. walaikumussalam. Income ciput ni berbanding dengan orang lain. tapi syukurlah dengan apa yg ada. Sekarang cpalead dah tak auto approve rasanya. Nanti aku rujuk dengan affiliate manager tentang hal ni. Tips yang boleh membantu, bina 1 website/blog yang proper + fresh content dan drive a good amount of traffic. Aku dulu buat blog sampai 3 bulan..traffic maintain UV 500-2000 sehari, baru apply dengan dorang. Tapi kalau traffic masih kurang pon.. bleh cuba apply.

    Nanti aku dapatkan contact affiliate manager untuk bro. Mungkin boleh approve lepas sesi soal jawap.

  3. a’h.. nak tunggu payment bulan pertama azab skit, sebab dia bayar ujung bulan depan. bulan ke 2 ke 3 dah tak terasa. Camna progress? ada problem.. let me know.

  4. salam idan, first time melawat blog ini. tahniah atas payment pertama dari cpalead. pernah dapat 3 payment. last payment masa bulan april 2010. papepun ada soalan nih :))

    1. niche blog kamu buat?
    2. traffic seo? media buying? ppc? fb ?
    3. ada guna integration paypal tidak?

    mohon jawab ketiga-tiga soalan ini. yosh!😀

  5. waalaikumussalam. terima kasih.. member vblog alang ek?

    1) niche campur2, mostly entertainment.
    2) traffic free, blum sentuh Facebook.
    3) Tak sure tentang paypal sebab first time guna. Personal punya, bukan yang business.

    permohonan telah di laksanakan :p

    1. wsalam azza. sama2 newbie..camna nak ajar.
      Ramai yang bertanya, so aku tulis satu laporan tentang cpalead ni. Insyaallah.. lepas raya akan siap.
      bukan mengajar..tapi lebih kearah tunjukkan apa yg telah aku buat, so, boleh tiru if suka.. or buat sikit perubahan ikut kemahiran masing2.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s