sama macam nuffnang juga

Kebelakangan ni.. rajin gak aku jalan – jalan ke blog orang lain. Semuanya disebabkan aku terjumpa satu komuniti yang menarik iaitu – gengblogger. Dari komuniti ni lah aku dapat info serba sedikit tentang nuffnang dan magga ads. 2 nama yang aku sebutkan tu sebenarnya adalah syarikat pengiklanan yang sangat sesuai untuk dipadankan dengan blog kita. Cuma, kemungkinan lebih sesuai dengan blog yang pelawatnya majoriti dari malaysia.

Bagi blog yang pelawat utamanya dari US, anda masih boleh mendaftar dengan syarikat pengiklanan seperti Adbrite, clicksor, dan adonion. Seperti juga nuffnang (mungkin) , kita akan dibayar berdasarkan jumlah iklan yang terpapar (impression) dan juga jumlah iklan yang di klik oleh pelawat. Post kali ni, aku kongsikan hasil daripada syarikat-syarikat tersebut, earning ciput disebabkan jumlah traffic yang sedikit. Kalau pelawat korang banyak, dan tentu earning pon akan lebih baik.

Dari adbrite

Dari clicksor

Dari adonion

Bagi yang berminat untuk mendaftar dengan syarikat – syarikat ni sebagai publisher, korang boleh click gambar – gambar di atas.

Advertisements

About eidan

Mesti korang banyak pendapat kan? Why not tinggalkan pendapat korang di ruangan komen :) dan sesapa sudi berkawan, add me on facebook http://www.facebook.com/rashidanramli
This entry was posted in jana pendapatan internet dari rumah. Bookmark the permalink.

6 Responses to sama macam nuffnang juga

  1. innz says:

    best tuhh in dollar 😉

  2. eidan says:

    a’a innz.. dollar. Ikut mata wang diorang.

  3. landax says:

    confirm diowang bayar??x yakin la ngan Advertiser luar~

  4. eidan says:

    yg disenaraikan semuanya trusted.

  5. earnword says:

    adunion tu bayar pakai paypal ek? dia bayar kita by impression gak?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s