perisian untuk merakam skrin

Harini aku jumpa satu perisian untuk screen capture yang lebih baik. Senang di gunakan, dan yang penting.. tak ada watermark. Sebelum ni aku guna jet screenshot, perisian ni memang senang di gunakan.. file yang kita capture boleh disimpan didalam komputer kita atau terus di upload ke server mereka. Yang tak bestnya, imej yang kita capture menggunakan jet screen shot ni akan ada watermark atau tanda di bahagian bawah imej.

Malam tadi, selepas godek godek di google, aku jumpa satu perisian yang mempunyai fungsi yang hampir sama, tetapi tidak mempunyai watermark. Nama perisian ni adalah screen hunter. Bagi yang berminat dengan perisian ni, korang boleh download disini. Aku difahamkan yang windows sendiri mempunyai perisian untuk capture screen, tapi puas aku cari.. tak jumpa. Mungkin disebabkan windows yang aku gunakan ni home edition, bukan ultimate.

Advertisements

About eidan

Mesti korang banyak pendapat kan? Why not tinggalkan pendapat korang di ruangan komen :) dan sesapa sudi berkawan, add me on facebook http://www.facebook.com/rashidanramli
This entry was posted in Sharing and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s