berapa lama proses transfer paypal ke bank tempatan?

Jawapanya 3 hari waktu bekerja. Pada hari Jumaat lepas, aku withdraw duit dari akaun paypal ke akaun bank CIMB, dan harini (Rabu) , proses transfer tu dah pon selesai. Kalau di tolak Sabtu dan Ahad (hari cuti) .. total proses tu cuma 3 hari. Ini kali kedua aku transfer ke bank tempatan.. dan kedua dua proses tersebut selesai selepas 3 hari walaupun menggunakan bank yang berlainan.

Salah sorang member aku pernah cakap yang dia menghadapi masalah dengan CIMB. Proses transfer di reject. Mungkin ada kesalahan yang dia lakukan dalam proses transfer tu.Dan kalau tak salah, kita akan dikenakan charge sebanyak RM15 kalau melakukan kesalahan. Jadi, double check everything before proceed.

6 thoughts on “berapa lama proses transfer paypal ke bank tempatan?

  1. Yup. Feature ni memang terbaik dan tak perlu jual paypal lagi untuk dapatkan cash🙂

    Tapi kena pastikan maklumat yang dimasukkan betul. Kalau salah, kena fee. Rugi2.

    1. buat bayar bil.. belanja kawan makan tu boleh la.. lelain tak lepas. Tapi since tak perlu modal + tak makan masa .. kira berbaloi juga. Terima kasih jengok blog ni.

  2. Eidan,

    Aku baru first time withdraw payal fund ke M’sian bank account. So nak tanye skit. Hari sabtu lepas aku withdraw affiliate commission dr paypal ke public bank account aku. Now aku login paypal acc aku, it says status completed, tapi duit tak reflect lagi dlm bank account PB aku. Normal ke tu?

    Thanks!

    1. Gaz, aku tak pernah transfer ke PB lagi. Tapi situasi ko ni kira normal. Memula status pending.. lepas tu complete (dah antar ke bank) , and lepas bank dah proses.. baru duit masuk ke akaun. Selalunya makan masa 5 hari (masuk sabtu ahad) , kalo sabtu withdraw , malam rabu nanti mungkin masuk ke akaun.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s