Panduan Berniaga Kuih Raya – Ada buku rupanya!

Salam geng..

Beberapa hari lepas asik borak tentang kuih raya saja.. harini pon masih lagi tentang kuih raya, tapi kali ni bukan lagi tentang potensi. Post kalini tentang panduan berniaga kuih raya yang telah pun dibukukan (dalam bentuk digital) oleh seorang peniaga kuih raya tegar – Nor Azlina Sidek.

Puan Azlina ni dah 10 tahun berniaga, so aku assume dia memang berpengalaman dalam selok belok berniaga kuih raya ni. Yang terbaeeknya, ada beberapa pihak berjaya “mendesak” dia supaya membukukan segala pengalaman berniaga dia supaya orang lain pon boleh mengikut jejak dia juga.

Korang boleh dapat maklumat yang lebih terperinci di – rahsiakuihraya.com . Nampaknya, buku ni bukan saja bagi panduan pada kita bagaimana cara untuk memasarkan kuih raya saja..tapi termasuk sekali dengan resepi – resepi kuih yang dah terbukti hot setiap kali musim perayaan. Agak menarik gak ni.. aku dah plan untuk beli. Harga panduan ni agak mahal sikit.. RM50 , tapi lepas baca komen dari pembeli.. aku rasa berbaloi rm50 dengan 10 tahun pengalaman yang tuan buku ni kongsi. Berminat nak buat duit raya dengan berniaga kuih raya? Jom kita try.. kalo tak taun ni.. mungkin taun depan boleh start..🙂

* Aku ada daftar sebagai agen jualan untuk panduan ni, aku ucapkan terima kasih kepada pembeli yang beli dari link di atas. Sebabnya, aku dapat komisen dari setiap jualan.

Kalo korang teringin nak jadi agen jualan juga. Scroll ke bawah page jualan tu.. dan klik pada “affiliate”. Lepas daftar, korang boleh kenalkan produk ni pada kawan – kawan yang mungkin berminat (melaui blog masing-masing atau facebook). Setiap jualan, korang dapat RM25 dan tuan produk dapat rm25. Oh ya.. Pendaftaran adalah PERCUMA.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s