Buat Duit Degan Fiverr – Aku semakin kaya

Buat duit dengan fiverr memang senang. Aku dah pon kaya  :D  $12 ja pon.. tapi lepas la buat bayar hosting bulan ni. Ada lagi $8 tengah tunggu clear. Tempoh clear bagi setiap gig (task) yang kita buat adalah 14 hari, memang lama nak tunggu. Ada lagi $8 masih lagi pending since aku tak siapkan lagi task tu.

Pendapat aku, fiverr memang tempat yang bagus untuk cari duit poket. Aku yakin, kalo kita tawarkan banyak service..kemungkinan untuk buat $100-300 sebulan tu sangat possible.  Yang aku nampak.. fiverr punya ranking system ada persamaan dengan youtube. Which mean, kalo gig kita dapat banyak view, ada positive feedback.. gig kita akan dapat ranking yang lebih baik pada keyword yang kita target. Macam – macam cara kita boleh buat untuk dapatkan viewer.. cara free pon boleh..berbayar pon boleh. And dari bacaan aku.. memang ada few people yang test this theory and nampaknya memang working (more viewer = better ranking).

Mungkin ada yang cakap.. “ah..$4 ja setiap job.. tak berbaloi tawarkan service kat sana” , aku setuju gak sebab susah bagi aku nak tawarkan service yang semurah $5 ..tapi kalau kita fikir lebih jauh lagi.. fiverr ni satu platform yang bagus untuk tangkap ikan yang lebih besar. Dan fiverr juga satu tempat yang cukup bagus untuk kita tengok sambutan sesuatu service yang nak kita tawarkan secara serius nanti. Once kita dah ada a set of customer.. kita boleh tawarkan backend sale yang berkaitan dengan service kita. Kita boleh promote our website di gigs.. kita boleh start branding diri kita.

Fiverr satu tempat yang bagus untuk bermula.. dan sangat berpotensi untuk membesarkan business di sana. Kalau korang boleh design, boleh edit gambar, boleh edit video, pandai programming, pandai setup/edit wordpress, pandai hasilkan artikel, atau apa apa kemahiran yang korang ada.. cubalah fiverr. Manatau di sana ada rezeki korang yang melimpah ruah.

5 thoughts on “Buat Duit Degan Fiverr – Aku semakin kaya

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s