Pengguna wordpress.com – Feature baru untuk kita

Post ni khusus untuk pengguna wordpress.com (free) macam aku ni.. 2 3 hari lepas aku terbaca update tentang new feature yang team wordpress hasilkan untuk pengguna mereka, iaitu tweet button. Dengan tweet button ni, visitor boleh berkongsi post kita dengan follower diorang. Feature yang bagus untuk blog exposure.

Tapi apa yang aku nampak, button yang diorang hasilkan terlalu ringkas dan tak “catch attention”. Feature ni akan lebih menarik kalo kita leh custom button atau atleast, masukkan perkataan untuk encourage visitor supaya tweet post kita.

Untuk mengaktifkan feature ni, korang pergi ke appearance –> Extras , Dan tick pada option yang di sediakan. Selain dari tweet button , “like” button pon antara feature yang baru juga di perkenalkan.

Harapnya dorang akan hasilkan lagi feature-feature yang menarik.

2 thoughts on “Pengguna wordpress.com – Feature baru untuk kita

  1. 🙂 kita takde.. tapi mungkin reader ada. And mungkin tweet button ni boleh encourage dorang untuk share our post di twitter dorang.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s