Laptopku Rusak

Dah lama tak update blog ni. Bukanya busy sangat, bukan tak bayar bill streamyx or bil api.. tapi disebabkan laptop aku yang terpaksa dikejarkan ke ICU. Kata “doc” di kedai tu.. GPU laptop aku rosak. Overheat. Mungkin sebab aku terlalu lama guna laptop tu secara berterusan. Atau mungkin juga sebab Model laptop yang aku gunakan – Compaq v3000 (gile oldskool) – AMD. Dari bacaan aku, model tersebut memang sangat sinonim dengan masalah yang aku hadapi.

Apa pon kemungkinan.. biarlah. Yang Comfirm, Duit aku terpaksa dilayangkan beberapa ratus. Timbul gak niat nak beli laptop baru, tapi memandangkan kos untuk repair masih lagi dirasakan berbaloi.. aku decide untuk baiki. Sayang juga kalo dibiarkan menjadi bangkai. Banyak jasa lappy tu pada aku. Mungkin next month aku beli PC atau Lappy baru. Bergantung pada situasi.

Sejak ketiadaan laptop ni.. aku bergantung penuh pada “CC” . Cuma online bila aku rasakan perlu. Suasana di kebanyakkan CC memang kurang selesa bagi aku – bising dengan budak – budak main game. Kalau aku tak rasa terdesak seboleh mungkin aku elakkan.

Sejak semalam, aku guna lappy adik aku. Syukurlah dia dah start cuti. Walaupun lappy ni hak mutlak dia, tapi sebagai adik.. dia dipaksa mengalah. “aku kan abang” – iklan digi . Malam nanti aku akan post sedikit update tentang projek cpalead. Nampaknya..semua target yang aku sasarkan dah pon berjaya di capai.

Bersambung malam nanti..

** penulis cuba mengunakan bahasa yang bergaya – akibat dari pengaruh Novel remaja yang di baca sepanjang kerosakkan laptop beliau. Pertama kali membaca novel membuatkanya tidak ingin membacanya lagi.

4 thoughts on “Laptopku Rusak

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s