Pendapatan Dari Clickbank – Baru Nak Bernafas

Clickbank adalah salah satu company yang sangat popular. Ramai yang hasilkan income tambahan dari clickbank. Apa yang kita perlu buat adalah daftar (percuma) dan promosikan product – product di sana. Terdapat beribu ribu product digital yang boleh kita promote.  Dan kita akan di bayar apabila pelawat membuat belian dari link kita. Komisen yang bakal kita terima bergantung pada sesuatu produk. Selalunya lebih dari 50% dari harga produk.

Aku sendiri bermula dengan clickbank **(klik sini untuk baca post berkaitan)**. Dan beberapa bulan lepas, kebanyakkan campaign aku “mati” disebabkan perubahan beberapa rule dan juga hosting+domain yang gagal di bayar (masalah teknikal). Jadi beberapa minggu lepas, aku mulakan kembali campaign clickbank dengan method yang baru. Jika dahulunya aku memberi tumpuan pada artikel marketing, sekarang aku mencuba video marketing. Ada sedikit perkembangan positif yang aku nampak. Insyaallah, aku akan kembangkan campaign ni ke tahap yang lebih memuaskan.




15 thoughts on “Pendapatan Dari Clickbank – Baru Nak Bernafas

  1. Macam yang bro bgtau, bro guna video marketing. Adakah bro download video yang memang dah ade di youtube dan upload balik (cuma di bhgian description saja bro edit ke link site bro)??

    ATAU

    bro create sendiri video tu??

    1. video sendiri. buat simple slide show saja. tak nak timbul sebarang issue dengan owner video (kalo cilok). Dalam kes ni.. cuma nak test product and sale page saja. Sy terus direct linkinng ke salepage product tanpa presell. Dari sini dapat tau product mana convert better. Lepas ni kena buat proper campaign untuk naikkan % conversion. sekarang ni 100 click 1 sale.

        1. kalo nak split test secara heavy. akan consider adword. tapi sekarang adword dah sangat slow compare dulu. Maybe facebook ads lebih sesuai. belum test lagi. selesa dengan free method.

          1. fb ads aku tak pernah try lagi.. Insyallah nnti bleh try.. selain adword cuba bro cuba ysm.. Aku guna juga ysm, bleh tahan juga convertnya

          2. actually depend pada jenis niche. Pengguna FB, google, Yahoo .. ada demographic yg bebeza. Bagus kalo kita mix Paid dengan free traffic.. tapi sy skrang focus pada free traffic dulu. Nanti bila ada rezeki lebih..insyaallah sy shift ke ppc.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s