Senarai Affiliate Program Tempatan

Bagi yang masih belum jelas dengan program affiliate, sebenarnya affiliate tu merujuk kepada agen jualan. Korang boleh baca serba sedikit mengenai affiliate dalam post lepas di sini “Buat Duit Dengan Program Affiliate“.

Dalam post kalini, aku ceritakan bagaimana untuk kita cari atau dapatkan program affiliate untuk kita sertai. Aku fokuskan kepada program affiliate tempatan.

Bagi yang belum tahu tentang forum wangcyber , silalah lawat dan register. Sebabnya, di sana terdapat banyak pemilik produk  yang membuka peluang kepada orang ramai untuk menyertai program affiliate mereka. Yang bagusnya, kebanyakkan akan menawarkan hadiah sebagai pembakar semangat kepada agen jualan mereka.

Cuba check this thread Cabaran WangCyber , korang boleh join cabaran / pertandingan ni for free.

Selain dari forum, salah satu cara untuk menjumpai program affiliate ini adalah melalui banner-banner yang diiklankan di merata rata website dan blog. Just click banner / iklan tersebut , dan perhatikan link affiliate di bawah web jualan tersebut.

Contoh :

Kalo korang jumpa banner-banner camni, selalunya dorang (pemilik produk) sediakan program affiliate percuma untuk kita join. Untuk program affiliate tempatan, aku rasa 2 tempat ni saja (forum dan blog) dah cukup. Semoga post kali ni beri lebih peluang kepada korang untuk cari duit sampingan di internet.

4 thoughts on “Senarai Affiliate Program Tempatan

    1. aku pon jengok2 time masa lapang saja. dah nampak jalan tu takpe dah..fokus satu jalan saja.. dah stabil baru cari expand source lain lak.

  1. bro idan, wah sudah berwajah baru nampaknya blog nie.Bro takde ke plan nk buat training untuk buat duit melalui CPALead!!!! kalau bro sudi, turunkan la ilmu skit!!!

    1. biasa la bro.. free blog. Theme pon tak banyak pilihan. Seminggu sekali tukar theme :p kalo rajin aku shift ke self hosted blog. Boleh melaram skit hehe . Bab cpalead tu.. kalo ada nak tanya apa apa.. contact ja bro. No hal punya. Sesama give and take.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s