Its Growing – Going $1000 this month?

Laporan Cpalead
————————

Bulan September masih berbaki seminggu, dan ini adalah update terkini tentang projek cpalead. So far, aku sudah menghasilkan hampir Rm10,000 dengan cpalead alone. Pretty cool since aku tak da invest anything on this project. Bukanlah maksudnya tiada modal langsung, tapi semua perbelanjaan di bayar melalui hasil earning projek ni. Bulanan, aku cuma bayar rm30 untuk hosting (beli hostagator baby plan) . Thats the only thing i have to pay monthly.
Dari statistik terkini, earning bulan ni sudah pon melebihi earning bulan lepas. So far, earning aku meningkat setiap bulan , Alhamdulillah.

Pada bulan ni, aku tak buat sebarang eksperimen. Aku nekad untuk biarkan blog ni bergerak sendiri selama sebulan. Apa yang aku lakukan adalah, monetize existing traffic for better earning. Bermaksud, jika bulan lepas earning aku 800, aku cuba untuk naikkan earning dengan jumlah traffic yang sedia ada. So far, its work.

Goal bulan ni adalah $1000 ( * akan di bayar dengan net15 ) , dari statistik terkini.. aku yakin boleh reach target tersebut. Dan, aku rasa semua goal yang aku sasarkan untuk projek ni sudah pon tercapai , kecuali goal ketiga.

Goal pertama – Dapatkan USD 30 untuk bulan pertama, dengan free method.

Goal Kedua – Kekalkan earning rm1000 selama 3 bulan, dari method yg sama.

Goal Ketiga – Dapatkan NET15 tanpa penambahan traffic.

Aku akan update hujung bulan nanti. Selepas tercapainya goal ketiga. Aku mungkin akan mencari method, niche dan network yang lain. Cpalead bukanlah satu satunya network yang wujud, dari bacaan aku, terdapat beberapa network lain yang dikatakan membayar dengan harga yang lebih baik dari cpalead. Well, if aku nak dapatkan kepastian tentang statement tu.. kenalah test sendiri.

* Maksud net 15 adalah , aku akan di bayar pada 15 haribulan. Bagi publisher yang earningnya di bawah $1000 , akan di bayar dengan net30 ( 30 hb).

35 thoughts on “Its Growing – Going $1000 this month?

  1. Saya ade cuba main ngan cpalead ni tapi susah nak dapat lead n saya guna niche tv shows streaming.. Bro, ade ape2 tips tak??😀

    1. sy sendiri tak boleh nak commit dengan niche tv show. Since perlu update selalu. But skrang dah ada few plugin yg auto update, auto summit link and so on. If niche tu tak working,sy suggest bro test niche lain plak.

  2. tvshow dan movie site bleh lagi ka?? sbb aku tgk dalam cpalead dia tak bg yg ada copyright content.. dulu bleh,, tapi skrg aku tgk term dia semakin ketat??

    1. Masih ada yang buat tv show and movie. Copyright content boleh, cuma takda akses untuk survey yang premium (high payout/good conversion) . Skrang ni cpalead kasi advertiser dorang buat keputusan. Kalo advertiser dorang tak nak lead dari content kita, dorang akan disable survey/offer tu pada akaun kita.

      Indirectly, cpalead seolah force publisher dorang beralih ke non copyright content untuk earning yang lebih baik. Ramai juga yang beralih ke network lain.. yang tak seketat cpalead.

    1. cpalock ek.. tak tau plak. Aku ada akaun di leadbolt.. ada yg cakap payout sana lagi baguih.. tapi taktau plak. Bulan depan aku try kat sana. Hang buat la laporan skit pasai cpalock tu.. boleh gak kita try banyak tempat.

  3. Aku pun baru nak main blk cpalock ni,, dulu masa mula2 cpalead susah nak approve aku main cpalock unt site tvshow.. .. tapi cpalock ni survey dia tak banyak sgt.. nnti Insyallah aku update dekat blog sekiranya testing ada hasil,
    ini site dia http://www.perfecttracking.com .
    Leadbolt aku tak try lagi,, baru ja register,, tggu depa approve akaun dulu baru aku nak test..

  4. Orait,, no prob.. aku tengah run campaign.. aku guna tools unt test traffic. tak tau la berkesan ke tak unt cpa.. tapi kalo adsense mmg 60% berkesan…

    1. okies🙂 cpa mungkin kureng skit berbanding adsense.penah test aritu dengan RX , Blogwalking tool..tapi look like tak membantu. Tapi tak test gegila pon. Mungkin tak custom database betul2.. Apa pon, gud luck bro. Keep in touch ya.

      1. mmg kurang berkesan,, kena ubah teknik,, sbb traffic yang datang tu bukan niche yang kita target,, yang datang tu sbb keinginan nak tahu jer..

          1. Ya..kalo ads ppc cam adsense cukup sesuai.. Unt clickbank pun sesuai gak.. Aku pernah test 1 produk cb, ada gak 4 sale, 1 sale=$23++.. yang penting landing page tu kena menarik.. setakat spam dgn affiliate link mmg takkan ada sale…

  5. Rasanya tak lewat lg ucapkan selamat hari raya pd bro eidan. SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI.
    Bro iedan boleh ke tunjukkan contoh video yg bro buat utk CPALead. Nak belajar la bro, account CPALead ada tapi tak tau la nk start mcm mana. Harap bro iedan sudi membantu!!!
    TQVM

    1. Ya, selamat dah Hari Raya😀
      video macam biasa gak bro.. cuma content tu kena cari yg betul2 orang nak. And cara approach (letak widget) pon kena jaga skit. Tersalah tempat.. orang lari. Kalo bro nak bincang anything.. email me. Mungkin boleh figure out apa yg tak kena.

      1. Thanks bro, i respect u with all your effort in making money online.Serious ke boleh berguru sama bro?nanti sy email bro mintak satu dua jurus cpalead.

        1. depend on your effort bro. Tak possible kalo nak guide from a-z , but if bro nak minta pendapat, facing specific problem.. mungkin boleh bantu. Mean, kalo bro ada effort nak belajar.. sy boleh bantu process pembelajaran tu. Sama sama kita belajar.

    1. Boleh bro.. cuma tak mampu nak ajar dari a sampai z , bro buat research skit.. and kalo ada yg tak faham nanti..kita discuss. Proses belajar tu.. time kita praktikkan. In return.. bro ajar nuffnang lak😀

  6. tahniah bro. Aku korek blk smua post ttg cpa.. dari target $30 sampai $1000. Ko mmg rock la. Apa jadi bulan ni? Capai 1000 ka?

    1. terima kasih.. oh, rajin ko baca semua post tu🙂 ya, bulan ni capai 1000 , actually aku target $1000 ke atas (in my mind.. $1200 a.k.a $40 per day) tapi minggu terakhir.. tak tau apa yg tak kena.. earning drop dengan agak drastik. Mungkin sebab lead, mungkin sebab source traffic aku. Maklumla.. aku dah tak sentuh blog tu. Mungkin terlepas pandang few thing yang perlu di baiki. Tapi takpelah – syukur.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s