Cpalead – Dapat net15 bulan ni

2 Hari lepas, cpalead dah antar payment untuk bulan ogos ke paypal aku. Jumlah earning sekitar $800 , kalo di tukarkan ke RM.. lebih kurang rm2400. Aku dah pon withdraw ke local bank CIMB , mungkin hari isnin or selasa ni boleh cash out. Alhamdulillah.

Tapi aku kurang excited dengan payment since target aku untuk cpalead bulan ni actually untuk dapatkan $1000+ , supaya aku layak dapat net15 (di bayar pada 15hb) . Pada mulanya, aku confident untuk earn $1000-$1200 , tapi minggu terakhir bulan lepas (september) , earning di cpalead drop dengan agak drastik. Tapi, alhamdulillah.. target untuk 1k tu tercapai.. walaupun “paras hidung” saja.

Email yang diterima dari cpalead

Payment terkini

14 thoughts on “Cpalead – Dapat net15 bulan ni

  1. banyak nyer bro idan dapat?..teknik apa yer yang bro gunakan untuk buat promosi?..boleh saya tau nichenya?..harap bro dapat share la skit teknik2nya dengan saya yang noob ni..tq

  2. Alhamdulillah.. ramai publisher yang earn 5 angka , earning sy kategori ciput. Skrang tengah belajar video marketing, so semua promosi di video directory. Niche plak, gaming. Saya ada terangkan serba sikit dalam post – post yang lepas (category cpalead).

  3. berapa banyak yer video yang bro upload untuk dapat income sebanyak tu?..sorry banyak bertanya..saya dah cuba buat banyak promosi..tapi sampai sekarang belum dapat apa2 pun lagi..

    1. Banyak juga video. Tak ingat the exact amount. Traffic bro camna? if tak da traffic..cara bro promote tu tak efektif. If ada traffic tapi tak convert, your site belum cukup optimize, call to action tak jelas, atau temperature niche bro tak cukup tinggi. Kena troubleshot and fix the problem.

  4. tahniah bro idan. lagi tinggi dari gaji fresh graduate ni. hehe. saya punya akaun cpalead dah kena delete. trafik kurang. approve pon sebab backdoor. mmg padan dengan mukala. hehe

    1. terima kasih. Rezeki + luck saja. Kalo bro berniat nak apply semula cpalead, kita bleh cuba lagi. Insyaallah.. boleh lulus.

  5. Tahniah bro ,

    teruskan usaha …saya dah nak cancel bookmark ah… bukan sebab tak suka cuma kurang pengisian ilmu dah ah blog bro ni mcm awal2 dulu .. asik2 income je :)…

    Ps: Boleh memotivasikan dan boleh hilangkan fokus .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s