Buat Duit Dengan Facebook?

2014 dah sekarang😀

Dan “trend” yang popular sekarang ialah – Buat Duit Dengan Facebook. Jadi memang tak pelik kalau hari-hari aku nampak iklan berkaitan dengan facebook dan duit. Aku pun ada terpengaruh juga sebenarnya. Beberapa bulan kebelakangan ni aku spend banyak juga masa untuk belajar berniaga melalui Facebook.

Kebanyakkan perniagaan di facebook ni tertumpu pada lokal market. Jual produk fizikal. Itu benda baru pada aku since nak kena connect directly dengan buyer dan kena pos barang yang di pesan. Kelebihanya, aktiviti ni lebih nampak “business” daripada aktiviti cari duit dengna information atau produk digital.

Insya’Allah in next post aku kongsi serba sedikit apa yang aku tau. 

2 thoughts on “Buat Duit Dengan Facebook?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s