Aside

Dropship Fasa 1 – Kaji Penerimaan Prospek

Image

2 hari lepas aku ada buat 1 kempen untuk promote produk baru. Harga jual RM200 dan komisen aku dapat Rm40. Produk ini dropship dengan penjual lain.

Untuk fasa 1 (test demand) , aku tak nak merumit sangat. Aku just nak tengok penerimaan prospek aku saja. Nak tahu samada produk ni orang minat atau tak, dan orang sanggup beli atau tak. Apa yang aku buat, aku create 1 image yang relevan, dan buat 1 post ringkas menggunakan image tersebut. Selepas tu aku iklankan post tersebut.

Hasilnya, dapat 3 sale. Dan dapat untung. So aku kategorikan kempen ni sebagai berjaya dan layak untuk di bawa ke fasa 2. Fasa 2 aku akan perkemaskan lagi kempen. Bila dapat buat 10-20 sale, aku akan bawa ke fasa 3 pulak.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s