Panduan CPA Sudah Mula Di Jual

Panduan CPA sudah mula di jual beberapa hari yang lalu di forum wangcyber.com , dan setahu aku dah hampir 30 orang telahpun mendapatkanya. Panduan ni di jual dengan harga RM70.

Secara peribadi aku tengok panduan ni lebih daripada panduan asas yang sepatutnya. Banyak jalan keluar bagi  masalah yang selalu di hadapi oleh CPA player di kongsi dalam panduan ni.  Antaranya,

Jalan keluar bagi copyright content 

Kebanyakkan panduan yang berkaitan dengan CPALead akan mencadangkan kita menggunakan copyright content (contoh : Tv Show dan Movies) sebagai bahan insentif. Berpandukan ebook ini, pembaca akan dapat membuka minda dengan lebih luas dan tidak perlu terikat dengan copyright content lagi.

Jimat Masa, Tak Pening Kepala

Kalau dulu, makan masa jugak nak keep update blog dengan latest content. Lagi pening kepala bila ada link link yang mati dan perlu replace semula. Dengan panduan ni, ada di tunjukkan jalan keluar bagi masalah ni.

Sambil Menyelam Minum Air

Tidak hanya CPA, panduan ni ada juga menyentuh tentang Clickbank. Dan yang bestnya, korang boleh nampak jalan untuk dapatkan duit dengan CPA dan Clickbank ni cuma bersebelahan saja. Kiranya, korang boleh jalankan kempen CPA dan Clickbank secara serentak. Cumanya, aku tengok fokus lebih berat di berikan pada CPA berbanding Clickbank.

AKu rasa, tiga point tu pun dah buatkan panduan ni berbaloi untuk di beli 🙂 korang jangan risau sebab panduan tu ditulis khusus untuk newbie , jadi banyak benda benda teknikal di terangkan bersama gambar – gambar.

Yang perlu korang risau ialah, macamana nak hadam Panduan CPA ni sebab panduan ni ada beratus page. Boleh overload di buatnya. Tapi disebabkan dah di pecahkan kepada modul – modul kecik.. mudah la sikit nak hadam.

Antara kelemahan yang aku nampak pulak, panduan CPA ni tak bagi detail action plan untuk korang ikut. Maksudnya korang kena atur jadual sendiri la..

Kalau ada berminat nak beli panduan ni dengan harga rm50 (limit pada 10 orang)  sila buat pembayaran ke salah satu akaun di bawah :

CIMB – 021100444522  (Mohd Rashidan)

Maybank – 152095773220 (Mohd Rashidan)

paypal ($17) – rashidanramli@yahoo.com

Semua detail pembayaran, korang forward dekat email qhepan@gmail.com , Email korang akan di reply bersama link untuk download panduan tersebut.

Insyaallah, panduan ini akan banyak membantu korang samada untuk bermula, ataupun untuk tingkatkan earning bagi (bagi yang dah pun bermula)

 

Cpalead – Dapat net15 bulan ni

2 Hari lepas, cpalead dah antar payment untuk bulan ogos ke paypal aku. Jumlah earning sekitar $800 , kalo di tukarkan ke RM.. lebih kurang rm2400. Aku dah pon withdraw ke local bank CIMB , mungkin hari isnin or selasa ni boleh cash out. Alhamdulillah.

Tapi aku kurang excited dengan payment since target aku untuk cpalead bulan ni actually untuk dapatkan $1000+ , supaya aku layak dapat net15 (di bayar pada 15hb) . Pada mulanya, aku confident untuk earn $1000-$1200 , tapi minggu terakhir bulan lepas (september) , earning di cpalead drop dengan agak drastik. Tapi, alhamdulillah.. target untuk 1k tu tercapai.. walaupun “paras hidung” saja.

Email yang diterima dari cpalead

Payment terkini

Its Growing – Going $1000 this month?

Laporan Cpalead
————————

Bulan September masih berbaki seminggu, dan ini adalah update terkini tentang projek cpalead. So far, aku sudah menghasilkan hampir Rm10,000 dengan cpalead alone. Pretty cool since aku tak da invest anything on this project. Bukanlah maksudnya tiada modal langsung, tapi semua perbelanjaan di bayar melalui hasil earning projek ni. Bulanan, aku cuma bayar rm30 untuk hosting (beli hostagator baby plan) . Thats the only thing i have to pay monthly.
Dari statistik terkini, earning bulan ni sudah pon melebihi earning bulan lepas. So far, earning aku meningkat setiap bulan , Alhamdulillah.

Pada bulan ni, aku tak buat sebarang eksperimen. Aku nekad untuk biarkan blog ni bergerak sendiri selama sebulan. Apa yang aku lakukan adalah, monetize existing traffic for better earning. Bermaksud, jika bulan lepas earning aku 800, aku cuba untuk naikkan earning dengan jumlah traffic yang sedia ada. So far, its work.

Goal bulan ni adalah $1000 ( * akan di bayar dengan net15 ) , dari statistik terkini.. aku yakin boleh reach target tersebut. Dan, aku rasa semua goal yang aku sasarkan untuk projek ni sudah pon tercapai , kecuali goal ketiga.

Goal pertama – Dapatkan USD 30 untuk bulan pertama, dengan free method.

Goal Kedua – Kekalkan earning rm1000 selama 3 bulan, dari method yg sama.

Goal Ketiga – Dapatkan NET15 tanpa penambahan traffic.

Aku akan update hujung bulan nanti. Selepas tercapainya goal ketiga. Aku mungkin akan mencari method, niche dan network yang lain. Cpalead bukanlah satu satunya network yang wujud, dari bacaan aku, terdapat beberapa network lain yang dikatakan membayar dengan harga yang lebih baik dari cpalead. Well, if aku nak dapatkan kepastian tentang statement tu.. kenalah test sendiri.

* Maksud net 15 adalah , aku akan di bayar pada 15 haribulan. Bagi publisher yang earningnya di bawah $1000 , akan di bayar dengan net30 ( 30 hb).

Pendapatan Dari Clickbank – Baru Nak Bernafas

Clickbank adalah salah satu company yang sangat popular. Ramai yang hasilkan income tambahan dari clickbank. Apa yang kita perlu buat adalah daftar (percuma) dan promosikan product – product di sana. Terdapat beribu ribu product digital yang boleh kita promote.  Dan kita akan di bayar apabila pelawat membuat belian dari link kita. Komisen yang bakal kita terima bergantung pada sesuatu produk. Selalunya lebih dari 50% dari harga produk.

Aku sendiri bermula dengan clickbank **(klik sini untuk baca post berkaitan)**. Dan beberapa bulan lepas, kebanyakkan campaign aku “mati” disebabkan perubahan beberapa rule dan juga hosting+domain yang gagal di bayar (masalah teknikal). Jadi beberapa minggu lepas, aku mulakan kembali campaign clickbank dengan method yang baru. Jika dahulunya aku memberi tumpuan pada artikel marketing, sekarang aku mencuba video marketing. Ada sedikit perkembangan positif yang aku nampak. Insyaallah, aku akan kembangkan campaign ni ke tahap yang lebih memuaskan.




Duit Raya Dari Cpalead

Beberapa hari lepas, aku terima payment dari cpalead. Payment yang terima adalah earning untuk bulan lepas. Seperti biasa, aku masih menggunakan free traffic. Seratus peratus. Alhamdulillah, jumlah earning meningkat sedikit berbanding bulan sebelumnya. Jumlah yang aku terima lebih kurang RM 2k , boleh la buat duit raya .. 🙂

Gambar di bawah plak berkaitan payment yang bakal aku terima untuk bulan depan. Cpalead sebenarnya membenarkan publisher mereka mendapat bayaran lebih awal (early payment)..tetapi dengan charge sebanyak 15% dari jumlah earning kita.

Oh ya, bagi publisher yang earn $1K atau lebih, mereka akan di bayar pada 15 Hb (net 15) . Aku akan cuba untuk hasilkan earning $1k untuk bulan ni. Berdasarkan statistik terkini, insyaallah aku boleh capai target tersebut.

Cpalead – Traffic Dan Earning Bulan Julai

Bulan Julai baru ja habis beberapa minit lepas, aku ada buat skit analysis untuk bulan lepas. 90% atau sumber utama pelawat datangnya dari video-video yang aku upload ke youtube. Alhamdulillah, dah faham sikit macamana youtube ranking video, macamana nak attract viewer and dapat klik (CTR) yang tinggi. Direct traffic yang datang kemungkinan besar disebabkan viewer taip or copy n paste url di browser dorang. Manakala yang search url di google cuma 0.1% , aku buat rumusan yang majoriti visitor datangya dari Klik pada URL yang aku letakkan di video description.

Jumlah traffic plak, kalo aku rujuk di google analytic ni.. aku dapat 15K atau sekitar 500 visitor perday. Dan 90% daripada pelawat blog aku terdiri dari unique visitor. Bounce rate sangat tinggi.. bemaksud visitor memang tak stay lama di blog aku. Dari 500 visitor sehari, aku dapat sekitar 230 click..bermaksud hampir 50% visitor yang lawat blog aku berminat dengan content yang aku tawarkan dan cuba untuk melengkapkan survey. Dari purata 230 Click, cuma 40 darinya melengkatkan survey (lead). Harga survey sudah banyak yang menurun.. purata harga sekitar $0.50 . Dari 1200 lead yang aku hasilkan.. aku dapat $670. Purata $20 per day. Alhamdulillah

Apa yang menariknya, aku tak banyak update or upload video untuk bulan julai. Lead yang terhasil kebanyakkanya datang dari video2 lama yang aku upload pada bulan jun. Aku akan cuba untuk naikkan earning pada bulan depan. Dan aku dalam perancangan untuk mencuba adsense. Harap dapat belajar benda baru nanti.

p/s

Aku tak pasti tahap accurate data google analytic ni since aku cuma main letak ja code analytic dalam home page.

bayaran kedua dari cpalead

Harini cpalead hantar bayaran untuk bulan Jun. Alhamdulillah. Kalau bulan lepas, aku dapat sekitar $260 , bulan ni ada peningkatan sikit. Aku juga perasan yang currency duit malaysia dah sedikit meningkat. Kalau bulan lepas 1usd bernilai RM3.17 , tapi bulan ni cuma RM3.1 . Itu berita baik secara global..tapi tidak untuk kes ni 😀 , Jadinya.. $560 kalau di tukarkan dengan rate semasa, sekitar Rm1700. Lepas la buat bayar bil api + internet and belanja kawan-kawan makan skit. Untuk hidup bergantung penuh pada pendapatan internet, mungkin agak sukar (dah ramai buat full time) .. tapi kalau untuk jana pendapatan sampingan.. internet adalah salah satu sumber yang berpotensi besar.