Panduan CPA Sudah Mula Di Jual

Panduan CPA sudah mula di jual beberapa hari yang lalu di forum wangcyber.com , dan setahu aku dah hampir 30 orang telahpun mendapatkanya. Panduan ni di jual dengan harga RM70.

Secara peribadi aku tengok panduan ni lebih daripada panduan asas yang sepatutnya. Banyak jalan keluar bagi  masalah yang selalu di hadapi oleh CPA player di kongsi dalam panduan ni.  Antaranya,

Jalan keluar bagi copyright content 

Kebanyakkan panduan yang berkaitan dengan CPALead akan mencadangkan kita menggunakan copyright content (contoh : Tv Show dan Movies) sebagai bahan insentif. Berpandukan ebook ini, pembaca akan dapat membuka minda dengan lebih luas dan tidak perlu terikat dengan copyright content lagi.

Jimat Masa, Tak Pening Kepala

Kalau dulu, makan masa jugak nak keep update blog dengan latest content. Lagi pening kepala bila ada link link yang mati dan perlu replace semula. Dengan panduan ni, ada di tunjukkan jalan keluar bagi masalah ni.

Sambil Menyelam Minum Air

Tidak hanya CPA, panduan ni ada juga menyentuh tentang Clickbank. Dan yang bestnya, korang boleh nampak jalan untuk dapatkan duit dengan CPA dan Clickbank ni cuma bersebelahan saja. Kiranya, korang boleh jalankan kempen CPA dan Clickbank secara serentak. Cumanya, aku tengok fokus lebih berat di berikan pada CPA berbanding Clickbank.

AKu rasa, tiga point tu pun dah buatkan panduan ni berbaloi untuk di beli 🙂 korang jangan risau sebab panduan tu ditulis khusus untuk newbie , jadi banyak benda benda teknikal di terangkan bersama gambar – gambar.

Yang perlu korang risau ialah, macamana nak hadam Panduan CPA ni sebab panduan ni ada beratus page. Boleh overload di buatnya. Tapi disebabkan dah di pecahkan kepada modul – modul kecik.. mudah la sikit nak hadam.

Antara kelemahan yang aku nampak pulak, panduan CPA ni tak bagi detail action plan untuk korang ikut. Maksudnya korang kena atur jadual sendiri la..

Kalau ada berminat nak beli panduan ni dengan harga rm50 (limit pada 10 orang)  sila buat pembayaran ke salah satu akaun di bawah :

CIMB – 021100444522  (Mohd Rashidan)

Maybank – 152095773220 (Mohd Rashidan)

paypal ($17) – rashidanramli@yahoo.com

Semua detail pembayaran, korang forward dekat email qhepan@gmail.com , Email korang akan di reply bersama link untuk download panduan tersebut.

Insyaallah, panduan ini akan banyak membantu korang samada untuk bermula, ataupun untuk tingkatkan earning bagi (bagi yang dah pun bermula)

 

Sale Pertama – Affililiate Tempatan

Affiliate di sini merujuk kepada agen jualan.  Bermaksud, aku mendaftar sebagai agen jualan sesuatu produk (secara percuma) dan setiap jualan yang aku hasilkan, akan diberikan komisen. Beberapa minggu lepas, aku ada post mengenai kuih raya.. serta potensi perniagaan kuih raya. Memandangkan ada produk yang berkaitan (relevan) dengan topik yang aku post, aku decide untuk memperkenalkan produk tersebut di blog ni.

Dan, nasib aku agak baik apabila berjaya membuat jualan ( 1 ja pon ) . Point yang aku cuba sampaikan adalah, kita masih boleh menjual dan buat untung tanpa memiliki produk sendiri. Caranya adalah dengan menyertai affiliate program.

Bagaimana menyertai affiliate program?

Kebanyakkan produk digital (terutama ebook) menyediakan program affiliate untuk kita sertai. Apabila anda berada di sale page produk tersebut, cuba cari perkataan/link/button “affiliate” . Selalunya ia berada di bawah sekali dengan saiz tulisan yang agak kecil. Klik pada perkataan tersebut, dan lengkapkan borang yang diberikan. Kita selalunya di minta untuk memberi akaun bank (untuk di bayar komisen ) dan beberapa butir peribadi.

Setelah selesai mendaftar, kita akan diberikan link affiliate yang khusus untuk kegunaan kita sahaja. Jika pelanggan membeli produk tersebut melalui link kita, komisen akan diberikan kepada kita. Ringkasnya, apa yang perlu kita buat hanyalah memperkenalkan produk tersebut kepada orang yang berminat saja.

Gambar di bawah menunjukkan jumlah komisen yang telah di hasilkan oleh agen jualan lain. Sedap ja buat duit walaupun tak ada produk. Pretty cool right.

Bayaran yang di terima :

Fiverr.com – Senangnya nak withdraw

Dalam post yang lepas, aku ada sentuh skit tentang bagaimana kita boleh jana duit melalui fiverr.com. Secara umumnya, kita boleh tawarkan apa apa perkhidmatan (mengikut rule) kita dengan harga $5 . Setahu aku, kita bebas untuk buka berapa banyak gigs (tawaran) dengan percuma. Aku sendiri telah mencuba fiverr.com ni dan ternyata , proses untuk mendapat bayaran dari fiverr.com sangat mudah dah cepat. Selepas withdraw dalam beberapa minit, fiverr.com telahpun menghantar duit ke akaun paypal aku.

Cara untuk withdraw ke akaun paypal

Login ke fiverr.com –> My gigs –> Sales balance. Dan, klik pada butang withdraw yang dah tersedia.

Selepas itu.. kita akan diminta untuk memasukkan akaun paypal kita. Selepas bersetuju untuk withdraw, mereka akan menghantar satu email untuk pengesahan. Buka inbox email dan Klik link pengesahan. Dan.. duit akan dimasukkan ke akaun paypal kita tak lama kemudian.

Barulah aku perasan yang setiap sale yang kita dapat akan di tolak $1. Bermaksud, kita hanya akan mendapat $4 untuk setiap sale (bukan $5) dan terdapat juga charge ketika meraka menhantar duit ke paypal..iaitu sebanyak $0.08. Mungkin charge daripada paypal. Aku sendiri pon tak pasti. Yang pastinya.. fiverr.com mengenakan charge sebanyak 20% bagi setiap sale yang kita buat. Jumlah yang agak tinggi bagi aku. Tapi memandangkan kita menggunakan platform fiverr.com secara percuma.. aku rasa masih lagi berbaloi.

sama macam nuffnang juga

Kebelakangan ni.. rajin gak aku jalan – jalan ke blog orang lain. Semuanya disebabkan aku terjumpa satu komuniti yang menarik iaitu – gengblogger. Dari komuniti ni lah aku dapat info serba sedikit tentang nuffnang dan magga ads. 2 nama yang aku sebutkan tu sebenarnya adalah syarikat pengiklanan yang sangat sesuai untuk dipadankan dengan blog kita. Cuma, kemungkinan lebih sesuai dengan blog yang pelawatnya majoriti dari malaysia.

Bagi blog yang pelawat utamanya dari US, anda masih boleh mendaftar dengan syarikat pengiklanan seperti Adbrite, clicksor, dan adonion. Seperti juga nuffnang (mungkin) , kita akan dibayar berdasarkan jumlah iklan yang terpapar (impression) dan juga jumlah iklan yang di klik oleh pelawat. Post kali ni, aku kongsikan hasil daripada syarikat-syarikat tersebut, earning ciput disebabkan jumlah traffic yang sedikit. Kalau pelawat korang banyak, dan tentu earning pon akan lebih baik.

Dari adbrite

Dari clicksor

Dari adonion

Bagi yang berminat untuk mendaftar dengan syarikat – syarikat ni sebagai publisher, korang boleh click gambar – gambar di atas.

Penipuan Di Internet – Bagaimana Mengenali Penipu


Assalamualaikum.. masa jalan – jalan di facebook tadi, aku tengok macam – macam program yang pelik muncul. Semuanya claim yang kita boleh buat duit dengan banyak dan cepat dari Internet. Semuanya menayang duit tunai yang belum pasti sumbernya. Kesian juga bila tengok ada kawan-kawan yang join. Mungkin sekadar ingin mencuba dengan alasan “modal pon sikit saja” , ataupun, mungkin kekurangan ilmu pengetahuan.

So, entry kali ni aku nak share something yang useful. Ebook tentang bagaimana untuk kita mengenali si penipu. Penulis benarkan ebook ni di edarkan secara percuma. Sila klik imej di bawah untuk download.

8 cara buat duit di internet

Ramai yang kecoh dengan aktiviti buat duit di Internet, ada yang masuk landasan yang betol..ada gak yang terjebak dengan money game, wang kutu, wang cepat, duit malas, and macam-macam program pelik lagi. Aku Terjumpa satu thread di WC yang bagus, so nak kongsikan kat sini.

Artikel ni di post pada 2008, so contoh – contoh yang diberikan penulis adalah berdasarkan keadaan pada 2008. Harapnya, artikel ni dapat berikan perspektif yang lebih jelas tentang aktiviti “buat duit di Internet”.

Oleh : rajaads (http://www.shamsuriyadi.com)

Ramai yang tertanya tanya bagaimana nak buat duit di internet? Apakah rahsia buat duit di internet ini? Saya ceritakan 8 cara yang boleh anda lakukan untuk mencari duit tambahan di internet. Ada yang berisiko tinggi, ada yang berisiko rendah. Terpulang kepada anda untuk menilai samada ianya sesuai untuk anda ataupun tidak.

Kesemuanya memerlukan usaha yang gigih daripada anda. Bukan sekadar Duduk Diam Dapat Duit (4D). 4D adalah judi namanya. Jangan memperjudikan wang anda. Jauhi pelaburan internet dan perniagaan yang menjanjikan pulangan yang tidak masuk akal dalam masa yang singkat tanpa sebarang usaha. Ia sangat berbahaya dan berisiko tinggi. Malah ia berkemungkinan besar adalah tipu ataupun scam!

1.Program Pengiklanan (PPC Publisher)

Ia adalah program dimana terdapat perkongsian pendapatan diantara syarikat pengiklanan Pay Per Click dan webmaster seperti anda. Contoh program sebegini ialah Google Adsense, Yahoo Publisher, Bidvertiser, Clicksor dan banyak lagi. Kita akan menolong syarikat iklan tersebut untuk membuat promosi iklan daripada pengiklan dan kita akan diberikan share daripada setiap klik yang terhasil. Ianya dari 1 sen hingga berpuluh puluh dolar bagi setiap klik bergantung kepada berapakah pengiklan bayar untuk setiap klik tersebut. Lebih banyak klik yang pelawat laman web kita klik iklan, lebih banyak yang kita akan dapat. Jika kita mempunyai pelawat yang ramai, kemungkinan untuk mendapat hasil yang banyak adalah tinggi! Program yang paling terkenal ialah Program Google Adsense oleh Google. Anda boleh dapatkan Panduan Raja Adsense di Raja Adsense: Rahsia Menjana Wang dengan Google Adsense untuk maklumat lanjut tentang buat duit dengan google adsense.

2.Produk Digital

Dengan bahasa mudah produk digital adalah produk yang tidak dapat dipegang kerana ia dalam format digital.Biasanya ia hanya boleh digunakan dengan mengunakan komputer. Contoh produk digital ialah ebook,video,grafik,perisian dan banyak lagi. Ia merupakan antara perniagaan internet yang paling menguntungkan kerana pemilik boleh menjualnya berulang kali tanpa merisaukan tentang kehabisan stok atau menyimpan stok. Penjual biasanya akan menghantar produk menerusi email dan produk berkenaan boleh didownload ke komputer pembeli. Isu utama dalam produk digital ialah cetak rompak. Ia sememangnya tidak dapat dielakkan lagi. Jangan risau. Ia tidak akan memberikan kesan yang besar jika anda mengambil langkah berjaga jaga tentang produk anda. Produk kegemaran saya ialah ebook. Anda boleh dapatkan Ebook Rahsia Penulis Ebook di Rahsia Penulis Ebook- Bagaimana Membuat Duit dengan Ebook bagi mengetahui bagaimana untuk anda memulakan perniagaan ebook dan produk digital anda sendiri.

3. Jual Iklan

Kini semakin banyak laman web iklan yang menawarkan khidmat iklan percuma. Mereka juga ada menawarkan iklan yang berbayar dengan kadar yang berpatutan. Pelbagai jenis direktori pengiklanan muncul pada hari ini. Yang paling terkenal ialah Monsun Biz yang kini semakin tiada hala tuju. Antara direktori pengiklanan yang terkenal di Malaysia ialah Cari Classified, IklanPercuma.com, IklanNiaga.com, Mudah.com.my dan banyak lagi. Jika anda berminat untuk membinanya, anda perlukan sedikit perancangan untuk direktori iklan anda. Jika diperingkat antarabangsa pulak, pelbagai konsep direktori pengiklanan diperkenalkan. Orang Malaysia yang berpengalaman dalam direktori iklan ialah Alang dimana pendapatan beliau mencecah RM20K sebulan menerusi iklan di direktori iklan belian. Beliau pernah ditemuramah di beberapa akhbar nasional seperti NSTP dan Kosmo tentang kejayaan beliau.

4.Produk Fizikal

Jika produk digital produk yang tidak dapat dipegang. Produk fizikal pulak ialah produk yang dapat dipegang dan disentuh. Tumpuan penjualan produk fizikal biasanya menerusi laman kedai online dan laman web pihak ketiga seperti Ebay dan Lelong. Bagi menjual produk fizikal bagi pasaran Malaysia, Lelong.com.my adalah tempat yang terbaik. Ia mempunyai pelanggan yang tetap yang sememangnya gila membeli. :-). Produk seperti telefon bimbit, gadget,kamera,produk komputer, jam tangan dan banyak lagi adalah antara produk panas di Lelong. Bagi pasaran antarabangsa pulak, anda boleh mengunakan Ebay. Ebay mempunyai laman Ebay tempatan seperti Ebay.com untuk US,Ebay.co.uk untuk UK,Ebay.com.au untuk Australia, Ebay.com.de untuk Jerman, Ebay.com.my untuk Malaysia dan banyak lagi. Tempat paling mudah menjual ialah di Ebay.com,Ebay.co.uk dan Ebay.com.au. Anda boleh dapatkan buku dikedai buku berdekatan dengan anda tentang menjual di Lelong.com.my dan jugak menjual di Ebay.

4.Forex

Anda minat dengan forex atau tukaran wang asing ni? Ramai yang mengalami kerugian dalam forex ni. Ia merupakan cara cari duit dalam kategori berisiko tinggi. Forex juga bergantung kepada teknikal dan fundamental analisis yang bagus. Saya pernah terjebak sekejap dalam forex ini. Saya stop setelah mengalami kerugian dalam masa 1 hari. Sebabnya fundamental analisis yang kurang skit. Teknikal analisis semata mata tidak cukup untuk membuat untung dengan forex. Terdapat banyak broker forex.Pilih yang sesuai. Anda perlukan seorang guru untuk membantu anda dalam trading forex. Cadangan saya ialah Bro Nasir. Anda boleh layari Kuasa Forex.Kuasa Menjana Kekayaan Terpantas di Dunia.. Saya dulu pernah guna ajaran beliau dalam ebook kuasa forex tu. Tapi akibat terlalu tamak, ia hilang sekelip mata. :P. Jika anda ingin berforex ni, pastikan mental anda kuat. Trade ikut pasaran bukan ikut hati anda. Jangan trade jika pasaran tidak menentu. Kalo rajin,saya mungkin terjebak balik kot dalam forex. Tapi kecil kecilan la dulu untuk tambah modal. Ingat terdapat 2 jenis forex. Pilih broker yang menawarkan Islamic Forex. Modal minimum bergantung kepada anda. Nilai yang selamat ialah USD1000 untuk start dalam forex. Boleh start dengan modal dengan lebih rendah, tapi berhati hati la ye.

5.Affiliate

Program affiliate merupakan program seperti jurujual. Kita akan mendapat komisen daripada jualan dan sebagainya. Kini kebanyakan produk menawarkan program affiliate mereka sendiri. Bagi pasaran antarabangsau pulak ialah Clickbank,PayDotCom,CJ,PepperJam Network dan banyak lagi. Bagi program affiliate produk digital yang terbaik ialah Clickbank. Terdapat lebih daripada 15,000 produk yang boleh anda promote. Anda boleh dapatkan panduan clickbank di Pelancaran Panduan ClickBank ~ 3 Super Affiliate Bongkarkan Rahsia Mereka! ~ Terhad & Rahsia … ! untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang bagaimana untuk anda buat duit dengan clickbank. Anda boleh download report percuma saya tentang clickbank di Laporan Percuma Clickbank

6.Perkhidmatan

Terdapat banyak perkhidmatan yang boleh anda buat. Ia juga sangat lumayan. Jika anda menawarkan khidmat untuk pasaran antarabangsa. Ia lebih lumayan. Perkhidmatan seperti web design, ecover, consulting dan sebagainya boleh anda lakukan di internet. Harganya anda yang tentukan. Bagi pasaran antarabangsa, caj sebanyan USD300 – USD1000 adalah perkara biasa. Malah ada yang lebih tinggi! Bagi servis membuat video teaser atau video korporat ada yang mencecah $20K bagi 30 saat video. Tapi pastikan ia adalah berkualiti. Anda akan menerima tempahan tidak henti jika perkhidmatan anda yang tip top. Mereka akan menyarankan perkhidmatan anda kepara rakan rakan mereka. Jadi tawarkan perkhidmatan yang terbaik.

7.MLM

Multi level Marketing atau MLM online sememang boleh buat duit untuk anda. Tetapi anda perlu membuat kajian terlebih dahulu la. Pastikan ia tidak membebankan anda. Buat kajian dengan teliti seperti marketing plan dan sebagainya.

8.Pay Per Action

Ia seperti program affiliate jugak. Tetapi pelawat tidak semestinya membeli produk yang ditawarkan. Biasanya anda akan dibayar jika ada orang subcribe,daftar,download dan sebagainya. Bagi mereka, ia sudah memadai jika ada orang melanggan khidmat mereka dan mereka akan membayar sesiapa yang membawa ahli baru kepada mereka. Bayaran juga agak lumayan. Malah ada yang membayar sehingga USD30 bagi setiap orang yang mendaftar dalam program mereka. Antaranya ialah laman web dating, ringtones dan sebagainya. Anda perlu bijak memilih program yang sesuai untuk anda promosikan. Pastikan ia tidak melanggar batas batas agama. Cari lah rezeki yang halal ye.

Ini adalah 8 cara yang boleh anda buat duit di internet. Anda banyak cara lagi sebenarnya. Saya hanya menyentuh secara general atau umum sahaja. Saya juga mengabungkannya menjadi 8 kategori ini sahaja. Ia bergantung kepada kemampuan anda untuk melakukannya.


korang jangan pelik sebab no 4 tu ada 2, aku pon tatau apsal..maybe penulis tersalah kira ke apa ke