Category Archives: My journal

Dropship Dalam USD

Dah lama aku teringin nak mencuba jual produk fizikal pada pasaran oversea, tapi asyik bertangguh saja. Dengan nilai dollar yang semakin besar berbanding ringgit, memang masa yang cantik kalau bermula sekarang. Harini aku tonton video demo macamana Tuan Aqif Azizan … Continue reading

Posted in My journal | 4 Comments

SORT ROI CARA PALING SIMPLE

ROI benda paling penting dalam sesuatu kempen. Terutama kempen yang melibatkan paid traffic. ROI yang terlalu kecil akan membantutkan kempen. ROI yang baik bagi aku ialah at least 100% . Jika di laburkan RM100 , aku harapkan keuntungan bersih juga … Continue reading

Posted in My journal | Leave a comment

CAPAI RM100K DENGAN PRODUK FIZIKAL

Aku aim untuk dapatkan RM100 000 sebulan daripada produk fizikal. Kalau base on past record, memang nampak sangat-sangat relevan. Untuk 1 produk aku boleh hasilkan 25-40K profit, jadi kalau nak 100K cuma perlu gandakan produk. Dan guna strategi yang sama. … Continue reading

Posted in My journal | Leave a comment

CLICKBANK – BUANG HABUK PADA AKAUN

Aku ada beberapa akaun clickbank. Ada antaranya masih aktif, ada juga yang sudah berhabuk. Seingat aku dah bertahun juga aku tak sentuh. Tak buat kempen baru. Tak monitor a.k.a tak peduli. Alhamdulillah, hasil bercucuk tanam dahulu membuahkan hasil sampai sekarang. … Continue reading

Posted in My journal | Tagged , | Leave a comment

APA NAK BUAT DENGAN DUIT BR1M? JOM JADIKAN 10X GANDA

Kalaulah aku dapat BR1M, apa nak buat?Terfikir juga aku. Buat masa sekarang yang aku nampak cuma satu saja. – Guna untuk iklan. Aku akan gunakan duit tu untuk melabur dalam pengiklanan.3 atau 6 ratus kalau di letakkan pada iklan, pasti … Continue reading

Posted in My journal | Leave a comment

KOS FBADS UNTUK VALIDATE PRODUK BARU

Selalu mendapat soalan  “Berapa nak spend untuk test produk baru?” , pening juga nak jawap sebab sebenarnya tak ada exact rule yang saya ikut pun. Tapi kalau nak juga formulanya, saya kongsikan sedikit. Formulanya simple. Harga produk X 3 = … Continue reading

Posted in My journal | Tagged | Leave a comment

PROMOSI PRODUK MAHAL DI FACEBOOK – ADAKAH IANYA MASIH SAMA?

Dahulu definasi produk mahal bagi aku adalah produk yang harganya RM100 ke atas. Tapi selepas berjaya menjual berpuluh unit sehari dengan konsisten, aku labelkan produk RM100-RM200 sebagai produk murah. Produk mahal sekarang ialah produk yang harganya melebihi RM200. Aku tertanya-tanya, … Continue reading

Posted in My journal | Tagged | Leave a comment