Category Archives: Sharing

Juice From Google Suggestion

Dalam post yang lepas ada disentuh sikit tentang kemungkinan kesan yang boleh diberikan oleh google suggestion dan juga google instant. Antara kesanya adalah : google suggestion boleh mempengaruhi user di dalam membuat carian. Jadi, keyword – keyword yang dicadangkan oleh … Continue reading

Posted in Sharing | 1 Comment

Google Instant Dan Kesanya Kepada Anda

Guys, Tahu google instant? (klik link tu kalo nak tahu lebih detail) Secara ringkasnya, google instant ni adalah feature baru google untuk memudahkan proses mencari maklumat bagi pengguna google. Google Instant akan senaraikan hasil carian walaupun belum sempat kita habis … Continue reading

Posted in Sharing | 1 Comment

Ada Apa dengan Goo.Gl

Korang pernah guna URL shortener  tak? Benda ni selalunya orang guna untuk pendekkan URL kita yang panjang..supaya jadi lebih kemas. Ada gak yang guna untuk tracking, untuk hiding something. Banyak tempat yang sediakan service pendekkan URL ni, dan antara yang … Continue reading

Posted in Sharing | Tagged , | 2 Comments

Senarai Affiliate Program Tempatan

Bagi yang masih belum jelas dengan program affiliate, sebenarnya affiliate tu merujuk kepada agen jualan. Korang boleh baca serba sedikit mengenai affiliate dalam post lepas di sini “Buat Duit Dengan Program Affiliate“. Dalam post kalini, aku ceritakan bagaimana untuk kita … Continue reading

Posted in Sharing | 4 Comments

Besarnya Teddy Bear Ni!

Assalamualaikum.. geng, Cuba korang tengok gambar ni.. besar tak? Ini kalo awek – awek tengok, mesti mengilai ngilai teringin. Maklumlah, sedap dijadikan mangsa pelok time tido. Tak pon sekadar buat koleksi (barang rare ni). Bagi yang orang laki plak, kalo … Continue reading

Posted in Sharing | Tagged , , | 4 Comments

Pengguna wordpress.com – Feature baru untuk kita

Post ni khusus untuk pengguna wordpress.com (free) macam aku ni.. 2 3 hari lepas aku terbaca update tentang new feature yang team wordpress hasilkan untuk pengguna mereka, iaitu tweet button. Dengan tweet button ni, visitor boleh berkongsi post kita dengan … Continue reading

Posted in Sharing | Tagged | 2 Comments