KOS FBADS UNTUK VALIDATE PRODUK BARU

Selalu mendapat soalan  “Berapa nak spend untuk test produk baru?” , pening juga nak jawap sebab sebenarnya tak ada exact rule yang saya ikut pun. Tapi kalau nak juga formulanya, saya kongsikan sedikit. Formulanya simple.

Harga produk X 3 = Kos Fbads

Katakan jual produk harga RM400. 
Jadi 400 X 3 = RM1200.

Habiskan RM1200 untuk iklan.
Lepas tu kaji semula hasil. Adakah untung. Adakah rugi.
Buat keputusan berdasarkan data yang ada.

Formula yang lebih selamat, seperti di bawah :

Jumlah untung 1 sale = Modal Fbads.
Kalau untung 1 jualan adalah RM50.
Maka limit iklan pada RM50 saja.

PROMOSI PRODUK MAHAL DI FACEBOOK – ADAKAH IANYA MASIH SAMA?

Dahulu definasi produk mahal bagi aku adalah produk yang harganya RM100 ke atas. Tapi selepas berjaya menjual berpuluh unit sehari dengan konsisten, aku labelkan produk RM100-RM200 sebagai produk murah. Produk mahal sekarang ialah produk yang harganya melebihi RM200.

Aku tertanya-tanya, adakah produk yang harganya RM400 boleh di jual dengan menggunakan strategi yang sama. Strategi yang aku guna sekarang sangat simple. Mungkin tak sesuai dengan produk yang mahal. Tapi dari ekperimen aku jalankan harini, produk mahal pun sebenarnya boleh di jual dengan strategi yang simple.

Cuma, CR atau conversion rate menjadi rendah. Aku rasa normal since tak ramai orang yang buat keputusan on the spot untuk keluarkan duit sejumlah tu untuk membeli online. Lagipun di facebook, banyak terdedah kepada penipuan. 

Aku tahu CR dipengaruhi oleh faktor kepercayaan. Esok aku akan mula fokus untuk naikkan kepercayaan pelanggan. Supaya mereka tak ragu untuk keluarkan duit membeli. Aku juga akan ekperimen dengan teknik yang lebih rumit berbanding sekarang. Fokus utama pada “meringankan beban pembaca menerima maklumat”. Semoga semuanya berjalan lancar.

.Image

 

 

Produk Fasa 1 – Borong Dan Naikkan Harga

Beberapa post lepas, ada aku mention tentang satu produk yang berada di fasa 1. Fasa di mana aku cuma dropship dengan peniaga lain. Untungnya RM40 setiap sale. Dan selepas lebih kurang 10 unit ber-dropship, aku decide untuk beli sendiri dalam jumlah yang kecil. Sekitar 25 unit saja.

Banyak kelebihan lain apabila aku pos sendiri produk yang di jual ni. Kelemahanya cuma satu,, aku terpaksa handle penghantaran. Maksudnya kerja akan bertambah, tapi keuntungan pun turut bertambah. Kalau dulu aku cuma untung sekitar RM40, sekarang sudah boleh mencecah RM80 ke RM100 untuk setiap sale.

Harini aku buat experiment tentang harga. Kalau dulu aku jual RM200, sekarang aku naikkan harga RM230 ke RM250. Dan hasilnya masih samar samar. 4 sale harini tidak menyelebahi mana mana pihak. Tapi aku rasa aku akan stick pada harga RM250.

Dan, produk ni aku dah kategorikan sebagai fasa 2.. menghampiri fasa 3.

Image

Image

FASA 3 – TENTUKAN SASARAN KEUNTUNGAN

Fasa 3 adalah fasa buat duit. Di mana setiap produk pada fasa ini akan di letakkan target masing-masing. Akaun bank/iklan juga perlu di asingkan jika di rasakan perlu. Saya sendiri menggunakan 4 set akaun CIMB dan Maybank untuk tujuan menerima bayaran.

Ini salah satu produk yang telah masuk ke fasa 3, untuk permulaan.. target untung adalah rendah. Sekitar RM200-RM300 sehari. Kini ianya di naikkan ke RM1000-RM1500 sehari.

Modal 1 produk termasuk pos ialah RM60.
Harga jualan pula ialah RM150 – RM160.
Jadi keuntungan kasar sekitar RM90-RM100 persale.

Statistik semalam adalah seperti berikut :

Image

Image

Image

 

16 sale , untung lebih kurang RM80 x 16 (cincai kira)
Modal iklan RM200 (cincai kira).
Untung lebih kurang 1400 – 200 = RM1200

Jadi ianya masih mencapai target walaupun tidak sepenuhnya. Produk dalam fasa ke 3 akan di bawa masuk ke fasa 4 pula di mana channel traffic akan di tambah. 

FASA 2 – VALIDASI DI ANGGAP SELESAI

Post sebelum ni menceritakan tentang proses mengkaji permintaan sesuatu produk. Ianya di kenali sebagai proses validate atau validasi.

Tujuan proses itu ialah untuk mengasahkan produk yang aku promote betul – betul ada yang berminat, ada yang nak membeli online, dan produknya boleh di hantar kepada pembeli tanpa masalah. Bila ada 1-5 sale, dan menguntungkan, aku bawa ke fasa ke dua.

Dalam fasa 2, kempen akan di perkemaskan. Ayat-ayat pos akan di baiki, skrip yang digunakan untuk melayan prospek juga akan di perkemaskan. Faktor-faktor yang mempengaruhi kepercayaan pelanggan (testimoni, bukti penghantaran DLL) akan di mula di buat.

Di sini aku kongsikan statistik salah satu produk yang telah masuk ke fasa 2. Harga modal ialah RM25, harga pos RM6-10 (bawah 500gram), jadi total modal ialah RM35. Harga jual pula sekitar RM80-RM100. Aku variasikan harga untuk melihat harga mana yang lebih diterima oleh prospek.

Hasilnya – 24 sale – RM2180
Kos Iklan – RM300 (cincai kira)
Kos modal = RM840 (Rm35 X 24)

Image

Image

Setelah di kira, dapatla untung lebih kurang RM1000. Kempen ni berjalan dari 3 Februari sehingga 6 Februari. Harini aku pause. Untuk produk ni, aku akan bawa masuk ke fasa ke 3 pula. Fasa 3 akan lebih extreme di mana aku mula tetapkan target untuk di capai untuk satu satu produk.

Aside

Dropship Fasa 1 – Kaji Penerimaan Prospek

Image

2 hari lepas aku ada buat 1 kempen untuk promote produk baru. Harga jual RM200 dan komisen aku dapat Rm40. Produk ini dropship dengan penjual lain.

Untuk fasa 1 (test demand) , aku tak nak merumit sangat. Aku just nak tengok penerimaan prospek aku saja. Nak tahu samada produk ni orang minat atau tak, dan orang sanggup beli atau tak. Apa yang aku buat, aku create 1 image yang relevan, dan buat 1 post ringkas menggunakan image tersebut. Selepas tu aku iklankan post tersebut.

Hasilnya, dapat 3 sale. Dan dapat untung. So aku kategorikan kempen ni sebagai berjaya dan layak untuk di bawa ke fasa 2. Fasa 2 aku akan perkemaskan lagi kempen. Bila dapat buat 10-20 sale, aku akan bawa ke fasa 3 pulak.

Hasil Jualan Selepas Cuti Chinese New Year

Jualan produk produk fizikan di facebook menjadi perlahan kerana kebanyakkan orang sedang dalam mode bercuti. Lagipun pihak pos pun bercuti juga. Tambahan pula CIMB down selama 3 hari.

Jadi, sepanjang cuti tiada aktiviti jualan berlaku. Aku pun turut bercuti 🙂 semalam baru mula menjual semula. Respond yang diterima positif, tetapi peratusan jualan boleh dikatakan drop sehingga 50%. Macam-macam andaian aku buat. Dan setiap andaian tu akan aku kaji.

Sale harini walaupun slow berbanding semalam tetap aku terima dengan penuh syukur. Semoga esok lebih baik lagi.

P.S – Post ini ditulis semalam. Harini baru publish.

ImageImage