CLICKBANK – BUANG HABUK PADA AKAUN

Aku ada beberapa akaun clickbank. Ada antaranya masih aktif, ada juga yang sudah berhabuk. Seingat aku dah bertahun juga aku tak sentuh. Tak buat kempen baru. Tak monitor a.k.a tak peduli. Alhamdulillah, hasil bercucuk tanam dahulu membuahkan hasil sampai sekarang. Masih boleh makan. Masih lumayan.

Aku bercadang nak aktifkan semula akaun yang berhabuk. Target awal untuk dapatkan $300 – $500 sebulan dengan Clickbank. Semua material untuk promosi dah tersedia. Proven strategy pun dah ada, cuma nak jalankan saja. Moga aku dapat bina momentum semula.

Ramai yang berangan nak duduk saja dan dapat duit. Duit masuk waktu tidur. Aku yang dah jumpa jalan, kalau tak buat.. memang rugi sangat-sangat.

Image

Clickbank – Setelah Sebulan Berkempen

Video marketing ni benda baru bagi aku. Bukanya baru tau.. tapi baru nak mencuba. So, beberapa bulan lepas, aku banyak bergelumang dengan creating video and video directory. Aku nak belajar untuk dapatkan targetted traffic dari video directory. And, that is the reason why aku buat projek cpa – untuk belajar video marketing.

Aku decide untuk buat cpa disebabkan cpa ni lebih mudah. Tak perlu menjual, tapi still boleh earn. So, sesuai untuk tujuan pembelajaran. Aku aim untuk dapatkan 100% pelawat/traffic dari video directory. Sebab tu la aku tak peduli traffic source lain – aku tak nak bercanggah dengan target aku.

Lepas dah dapat rentak, aku apply method yang sama untuk produk clickbank plak. Selalunya kempen clickbank ni lebih susah untuk buat sale. Maklumlah.. nak convince orang keluarkan kad kredit and bayar untuk something berbentuk informasi bukanya senang .Tambah plak kalau takda proper landing page untuk presale. Tapi screen shot di atas membuktikan sebaliknya. Sale tetap berlaku, walaupun tanpa landing page (aku direct linking). Aku buat simple presale pada video description. Look like its working.

12 sale from approximately 2 hour of work sangat berbaloi bagi aku. Aku kategorikan kempen ni sebagai “light” since banyak lagi benda yang boleh ditambah baik. InsyaAllah, aku akan bawa kempen ni ke level yang lebih dalam. Hampir 2 jam aku buat  research tadi, dapatla skit skit idea untuk kempen ni.

InsyaAllah.. aku update perkembangan nanti.